Jezik / Language


Tomo Križnar Foundation
Turistična 4
4202 Naklo

We beliewe we can help
indigenious people facing genocide in Sudan with drones. We are filming
with flying cameras in the field for the last two years - now
we need your help to pay postproduction (film directing and editing). Please react. Please donate for the film "Drones over Nuba."

IBAN: SI56 0510 0801 3175 987
SWIFT / BIC: ABANSI2X

Drone with flying camera

 

 

Humanitarian Foundation H.O.P.E.
Letališka cesta 29
1000 Ljubljana

Donations for cameras and internet
IBAN: SI56 6100 0000 1966 537
SWIFT / BIC: HDELSI22
Purpose: Internet and cameras

Donations for drilling machine
IBAN: SI56 6100 0000 1846 742
SWIFT / BIC: HDELSI22
Purpose: Drilling machine

 

Sponsors:


 

FUNDACIJA CINEMA FOR PEACE BO PODPRLA AKCIJO ZA VIDEO NADZOR DARFURJA

Humanitarni koordinator darfurskih upornikov Suleiman Jamous, ustanovitelj Humanitarne ustanove H.O.P.E. (www.hope.si) Klemen Mihelič in Tomo Križnar so se 20. avgusta v frankfurtski restavraciji Ivory club sestali z Jakom Biziljem, ustanoviteljem fundacije Cinema for Peace in se dogovorili, da bo Cinema for Peace pomagal pri projektu video nadzora Darfurja z zbiranjem prispevkov.

Cinema for Peace podpira smetana modernega Hollywooda od Georga Clooneya do Angeline Jolie in politiki od Gorbachova do Gensherja (glej www.cinemaforpeace-foundation.com/ ...).

Jaka Bizilj je obljubil prvo veliko akcijo zbiranja prispevkov s pomočjo slavnih osebnosti in filmskih zvezd, ki so se prvi zavzeli za največjo slovensko humanitarno akcijo Svet za Darfur pod pokroviteljstvom tedanjega predsednika dr. Janeza Drnovška že leta 2006, za božič na veliki Gala prireditvi Cinema for Peace v New Yorku.

Miniaturne video kamere, mali prenosni računalniki in satelitski telefoni, ki sta jih lani dobavila Mihelič in Križnar, so se po Jamousovih besedah izkazali za bolj učinkovite kot 20.000 vojakov OZN in AU. Kitajske kamere za 20 EUR ustavijo lokalne posiljevalce, ki jih pošilja genocida obtožena sudanska vojaška hunta in omogočajo prost prenos dokazov prek satelita Sodišču za zločine proti človeštvu v Haagu (www.cinemaforpeace.com/icc.htm) in zainteresiranim medijem.

Na sliki: Jaka Bizilj s Suleimanom Jamousom in mini kamerami.

       

Icons by wpzoom.com
Copyright © 2011. All Rights Reserved.