Jezik / Language

Ustanova Toma Križnarja
Turistična 4
4202 Naklo

Za zaščito domorodnih ljudi v Nubskih gorah so zdaj najbolj pomembne "leteče kamere." Prosim, donirajte za postprodukcijo novega dokumentarnega filma o letečih kamerah, ki ga od januarja 2013 snemamo v Nubskih gorah.

Leteča kamera

Ustanova, ki jo je ustanovil Tomo Križnar s podporniki, producira dokumentarne filme in knjige, ki imajo cilj pridobiti zavest človeštva o pomenu video nadzora področij v konfliktih. Še posebej pa osveščajo o nasilju nad staroselskimi ljudstvi.


                   TRR:
    SI56 0510 0801 3175 987
                   BIC:
             ABANSI2X


Sredstva lahko prispevate tudi tako, da kupite

 


KOLEDAR 2021: Koledar 2021 naslovnica za left frame

 

ROKOVNIK 2021:

Rokovnik 2021 naslovnica za left frame

 

 
 

 

 

 

Humanitarna ustanova H.O.P.E.

Letališka cesta 29
1000 Ljubljana


Donacije za kamere in internet
TRR:
   SI56 6100 0000 1966 537 BIC: HDELSI22
Koda namena: CHAR
Namen: Internet in kamere 

Donacije za vrtalno napravo:

TRR:
SI56 6100 0000 1846 742
BIC: HDELSI22
Koda namena: CHAR
Namen: Vrtalna naprava 

Ustanovo je po vrnitvi iz Darfurja ustanovil Klemen Mihelič s podporniki. Namen ustanove je zbiranje prispevkov za nakup in dostavo mobilne vrtalne naprave za vodo v Darfur ter prispevkov za video nadzor konfliktnih območij v obliki miniaturnih video kamer, mini prenosnikov in satelitskih anten za internet. 

Obe ustanovi tesno sodelujeta. 

 
Klemen Mihelič predstavlja miniaturne kamere ženskam v taborišču na čadsko-sudanski meji

Celoten film
Eyes and Ears of God
na YouTube

Sponzorji:


Poročilo z Modrega Nila - 7. junij 2012

V ponedeljek so se kolone beguncev na meji nenadoma prekinile. Komandant SPLA general Ahmed Omda je v svojem štabu iz slame priznal, da so vladne sile po teških bitkah ponovno zavzele strateško pomemben kraj med dvema gorama Mahaja, ki se ga kolone ne morejo izogniti, če hočejo ven. Zdaj SAF ponovno blokira beg stotisočev civilistov pred bombardiranji, izstradavanjem in boleznimi. Zato ga morajo osvoboditi.

V torek je velika vojska na terencih z vsemi orožji - tudi najtežjimi – krenila proti lokaciji, ki mi je zaradi varnostnih razlogovov ni dovoljeno opisati. Z vseh strani osvobojenega ozemlja so se v vas zbirali borci. Najbolj lačni izmozgani, mladi fantje v papučah. Ne v Darfurju, ne v Nubskih gorah, nikjer na meji med Sudanoma nisem videl … Ampak morala govorcev je bila visoka. Priča sem bil najbolj navdušujočim govorom vodij. Med njimi so prednjačili Nube, ki so prišli na pomoč. Nato so se z veliko vzklikanja in ulaliranja odpeljali v napad. Mene so kljub vztrajnemu protestiranju odpeljali v Južni Sudan. Z borci so šle le tri naše kamere …

Do tega trenutka še ne vem če jim je uspelo.

Če bom zvedel vam bom povedal - skupaj z vsem drugim kar tukaj ne smem - v ponedeljek 25 junija 19.00 po projekciji dokumentarnega filma »Oči in ušesa boga – Video nadzor Sudana« v Festivalni dvorani na Bledu.

Tomo Križnar, Modri Nil , 7. junij 2012

      

Copyright © 2017. All Rights Reserved.