Jezik / Language

Ustanova Toma Križnarja
Turistična 4
4202 Naklo


Ustanova, ki jo je ustanovil Tomo Križnar s podporniki, producira dokumentarne filme in knjige, ki imajo cilj pridobiti zavest človeštva o pomenu zaščite staroselskih ljudstev na področij v vojnah tujih interesov za nadzor naravnih virov.

 

Prosimo donirajte za produkcijo novega dokumentarnega filma o razmerah v najteže dostopnih gorah Kauniaro.

PROSIMO, PRISPEVAJTE IN NAM POMAGAJTE DOKONČATI FILM IN ZAUSTAVITI ŠIRJENJE GOBAVOSTI.


                   TRR:
    SI56 0400 1004 8620 172
                   BIC:
             KBMASI2X

 


 
 

 

 

 

Humanitarna ustanova H.O.P.E.

Letališka cesta 29
1000 Ljubljana
www.hope.si

Donacije za kamere in internet
TRR:
   SI56 6100 0000 1846 742

BIC: HDELSI22
Koda namena: CHAR
Namen: Internet in kamere 


Ustanovo je po vrnitvi iz Darfurja ustanovil Klemen Mihelič s podporniki. Namen ustanove je zbiranje prispevkov za video nadzor konfliktnih območij v obliki miniaturnih video kamer, mini prenosnikov in satelitskih anten za internet. 

Obe ustanovi tesno sodelujeta. 

 
Klemen Mihelič predstavlja miniaturne kamere ženskam v taborišču na čadsko-sudanski meji

Celoten film
Eyes and Ears of God
na YouTube

Poročilo z Modrega Nila - 7. junij 2012

V ponedeljek so se kolone beguncev na meji nenadoma prekinile. Komandant SPLA general Ahmed Omda je v svojem štabu iz slame priznal, da so vladne sile po teških bitkah ponovno zavzele strateško pomemben kraj med dvema gorama Mahaja, ki se ga kolone ne morejo izogniti, če hočejo ven. Zdaj SAF ponovno blokira beg stotisočev civilistov pred bombardiranji, izstradavanjem in boleznimi. Zato ga morajo osvoboditi.

V torek je velika vojska na terencih z vsemi orožji - tudi najtežjimi – krenila proti lokaciji, ki mi je zaradi varnostnih razlogovov ni dovoljeno opisati. Z vseh strani osvobojenega ozemlja so se v vas zbirali borci. Najbolj lačni izmozgani, mladi fantje v papučah. Ne v Darfurju, ne v Nubskih gorah, nikjer na meji med Sudanoma nisem videl … Ampak morala govorcev je bila visoka. Priča sem bil najbolj navdušujočim govorom vodij. Med njimi so prednjačili Nube, ki so prišli na pomoč. Nato so se z veliko vzklikanja in ulaliranja odpeljali v napad. Mene so kljub vztrajnemu protestiranju odpeljali v Južni Sudan. Z borci so šle le tri naše kamere …

Do tega trenutka še ne vem če jim je uspelo.

Če bom zvedel vam bom povedal - skupaj z vsem drugim kar tukaj ne smem - v ponedeljek 25 junija 19.00 po projekciji dokumentarnega filma »Oči in ušesa boga – Video nadzor Sudana« v Festivalni dvorani na Bledu.

Tomo Križnar, Modri Nil , 7. junij 2012

      

Copyright © 2017. All Rights Reserved.