Pomagajmo pomagatiLepo bi bilo, ko bi bili ljubezen, prijaznost in zaupanje nekaj samoumevnega, vsesplošno prisotnega, zunaj in znotraj nas... Trenutna realnost se od te lepe predstave precej razlikuje, toda veliko lahko naredimo, da se ji vsaj približamo, če je že v celoti ne uresničimo.

Svet lahko spreminjamo, če najprej spremenimo sebe. Ko se naučimo izhajati iz srca, se to odraža v naši okolici. Že majhno dejanje prijaznosti lahko pomeni veliko srečo za tistega, ki je je deležen. Tega se zaveda vse več ljudi, nekateri pa so celo velik del svojega življenja posvetili tistim, ki so najbolj potrebni pomoči, ljubezni in topline.
Ne moremo biti vsi prostovoljci ali delati v raznih neprofitnih dobrodelnih organizacijah, lahko pa dobrodelnost na različnih področjih vsaj podpremo.Z denarjem podprete delovanje Ustanove Toma Križnarja.
Priporočena cena voščilnice je 0,90 EUR + poštnina.Naročila sprejemamo na: narocila@tomokriznar.com

Ustanova Toma Križnarja
Turistična 4
4202 Naklo

Za zaščito domorodnih ljudi v Nubskih gorah so zdaj najbolj pomembne "leteče kamere". Prosim donirajte za postprodukcijo novega dokumentarnega filma o letečih kamerah, ki ga od januarja 2013 snemamo v Nubskih gorah.

Leteča kamera

Ustanova, ki jo je ustanovil Tomo Križnar s podporniki, producira dokumentarne filme in knjige, ki imajo cilj pridobiti zavest človeštva o pomenu video nadzora področij v konfliktih. Še posebej pa osveščajo o nasilju nad staroselskimi ljudstvi.

TRR:
SI56 0510 0801 3175 987
BIC:
ABANSI2X

Sredstva lahko prispevate tudi tako, da kupite
KOLEDAR 2017
Humanitarna ustanova H.O.P.E.

Letališka cesta 29
1000 Ljubljana

Donacije za kamere in internet
TRR:
SI56 6100 0000 1966 537
BIC:
HDELSI22
Koda namena: CHAR
Namen: Internet in kamere

Donacije za vrtalno napravo
TRR:
SI56 6100 0000 1846 742
BIC:
HDELSI22
Koda namena: CHAR
Namen: Vrtalna naprava

Ustanovo je po vrnitvi iz Darfurja ustanovil Klemen Mihelič s podporniki. Namen ustanove je zbiranje prispevkov za nakup in dostavo mobilne vrtalne naprave za vodo v Darfur ter prispevkov za video nadzor konfliktnih območij v obliki miniaturnih video kamer, mini prenosnikov in satelitskih anten za internet.

Obe ustanovi tesno sodelujeta.


Klemen Mihelič predstavlja miniaturne kamere ženskam v taborišču na čadsko-sudanski meji


Celoten film
Eyes and Ears of God
na YouTube
sponzorji: