Koledar za leto 2014Spoštovani,
v našem novem koledarju vam prestavljamo kako doživljajo svojo otroštvo šolarji v Nubskih gorah. Njihove preproste a zelo prepričljive risbe smo postavili kot klicaj k vsakemu posameznemu mesecu - skupaj s fotografijami domačinov, ki smo jih posneli pod ruskimi bombniki Antonov in kitajskimi MIGi.
Najhujši humanitarni krizi navkljub domorodni ljudje v vsakem mesecu posebej še naprej izražajo neskončno upanje in zaupanje, da jim bomo pomagali preživeti na svoji zemlji.
Verjamemo, da lahko najbolj pomagamo z dokumentarnim filmom, ki ga snemamo že od začetka leta na terenu. Prosimo podprite naš novi film z nakupom koledarja.

Podarite ga svojim prijateljem, obvestite znance, povejte naprej ...
Tomo Križnar, Nubske gore, 20.11.2013

Naročite lahko:
 • samo koledar: 9 EUR + poštnina

 • koledar + dvd s tremi kratkimi dokumentarnimi filmi (dan v življenju deklice Koni, z učenci v Nubskih gorah, Leni Rifenstahl - Nube leta 2013): 11 EUR + poštnina


 • Do konca leta 2013 ponujamo tudi knjigo Nafta in voda po akcijski ceni 25EUR+poštnina

  Naročila sprejemamo na: narocila@tomokriznar.com navedite vaše ime, naslov ter za katero varianto ste se odločili (samo koledar, koledar+dvd, Nafta in voda).

  Ustanova Toma Križnarja
  Turistična 4
  4202 Naklo

  Za zaščito domorodnih ljudi v Nubskih gorah so zdaj najbolj pomembne "leteče kamere". Prosim donirajte za postprodukcijo novega dokumentarnega filma o letečih kamerah, ki ga od januarja 2013 snemamo v Nubskih gorah.

  Leteča kamera

  Ustanova, ki jo je ustanovil Tomo Križnar s podporniki, producira dokumentarne filme in knjige, ki imajo cilj pridobiti zavest človeštva o pomenu video nadzora področij v konfliktih. Še posebej pa osveščajo o nasilju nad staroselskimi ljudstvi.

  TRR:
  SI56 0510 0801 3175 987
  BIC:
  ABANSI2X

  Sredstva lahko prispevate tudi tako, da kupite
  KOLEDAR 2017
  Humanitarna ustanova H.O.P.E.

  Letališka cesta 29
  1000 Ljubljana

  Donacije za kamere in internet
  TRR:
  SI56 6100 0000 1966 537
  BIC:
  HDELSI22
  Koda namena: CHAR
  Namen: Internet in kamere

  Donacije za vrtalno napravo
  TRR:
  SI56 6100 0000 1846 742
  BIC:
  HDELSI22
  Koda namena: CHAR
  Namen: Vrtalna naprava

  Ustanovo je po vrnitvi iz Darfurja ustanovil Klemen Mihelič s podporniki. Namen ustanove je zbiranje prispevkov za nakup in dostavo mobilne vrtalne naprave za vodo v Darfur ter prispevkov za video nadzor konfliktnih območij v obliki miniaturnih video kamer, mini prenosnikov in satelitskih anten za internet.

  Obe ustanovi tesno sodelujeta.


  Klemen Mihelič predstavlja miniaturne kamere ženskam v taborišču na čadsko-sudanski meji


  Celoten film
  Eyes and Ears of God
  na YouTube
  sponzorji: