Jezik / Language


Tomo Križnar Foundation
Turistična 4
4202 Naklo

We beliewe we can help
indigenious people facing genocide in Sudan with drones. We are filming
with flying cameras in the field for the last two years - now
we need your help to pay postproduction (film directing and editing). Please react. Please donate for the film "Drones over Nuba."

IBAN: SI56 0510 0801 3175 987
SWIFT / BIC: ABANSI2X

Drone with flying camera

 

 

Humanitarian Foundation H.O.P.E.
Letališka cesta 29
1000 Ljubljana

Donations for cameras and internet
IBAN: SI56 6100 0000 1966 537
SWIFT / BIC: HDELSI22
Purpose: Internet and cameras

Donations for drilling machine
IBAN: SI56 6100 0000 1846 742
SWIFT / BIC: HDELSI22
Purpose: Drilling machine

 

Sponsors:


 Pričevanja Toma Križnarja o trenutnem stanju staroselcev v pokrajini Kowalib

Tomo je v tem trenutku preveč fizično in čustveno izčrpan, da vam bi lahko podal pisno poročilo o vsem, čemur je bil priča zadnji mesec v Nubskih gorah, natančneje v pokrajini Kowalib, na enem izmed tamkajšnjih žrtvenikov sveta.

Jutra, dopoldneve, popoldneve in noči je preživljal z ljudmi, ki so že izgubili tako rekoč vse, skupaj so bili lačni, utrujeni ter izčrpani, skupaj so kopali in zajemali vodo iz vse globljih, težko dostopnih lukenj; skupaj z njimi je bežal pred bombniki, skakal v lisičje luknje in se skrival v votlinah ter tako varoval svoje telo pred vse pogostejšimi eksplozijami, ki z razpršenimi železnimi kosi ne izbirajo ciljev.
Namesto besedila naj tokrat pripoveduje niz fotografij, ki so se kot neme priče in zgodovinski dokaz zabeležile v objektiv Tomovega fotoaparata in fotoaparata njegovega dobrega prijatelja Kunde iz vasi Tungole.

Ker pa bosta upanje in srčna moč tako pri staroselcih kot pri Tomu zadnja na preizkušnji, Tomo v teh dneh odhaja na nova krizna žarišča, tisti, s katerimi pa si je v zadnjem mesecu delil isti košček Zemlje, pa zaupajo in verjamejo v vse nas, da jih ne bomo pustili umreti.

Februar 2015, Tungole, pokrajina Kowalib, Nubske gore