Jezik / Language


Tomo Križnar Foundation
Turistična 4
4202 Naklo

PLEASE DONATE AND HELP US TO FINISH THE PRODUCTION OF DOCUMETARY FILM AND STOP SPREADING LEPROSY.

IBAN:

SI56 0400 1004 8620 172

SWIFT / BIC: KBMASI2X

 

 

Humanitarian Foundation H.O.P.E.
Letališka cesta 29
1000 Ljubljana

http://hope.si/en/home/

 

Donations for cameras and drones
IBAN:
SI56 6100 0000 1846 742

SWIFT / BIC: HDELSI22
Purpose: Drones and cameras 

Rotting 2022 - Trailer

 Pričevanja Toma Križnarja o trenutnem stanju staroselcev v pokrajini Kowalib

Tomo je v tem trenutku preveč fizično in čustveno izčrpan, da vam bi lahko podal pisno poročilo o vsem, čemur je bil priča zadnji mesec v Nubskih gorah, natančneje v pokrajini Kowalib, na enem izmed tamkajšnjih žrtvenikov sveta.

Jutra, dopoldneve, popoldneve in noči je preživljal z ljudmi, ki so že izgubili tako rekoč vse, skupaj so bili lačni, utrujeni ter izčrpani, skupaj so kopali in zajemali vodo iz vse globljih, težko dostopnih lukenj; skupaj z njimi je bežal pred bombniki, skakal v lisičje luknje in se skrival v votlinah ter tako varoval svoje telo pred vse pogostejšimi eksplozijami, ki z razpršenimi železnimi kosi ne izbirajo ciljev.
Namesto besedila naj tokrat pripoveduje niz fotografij, ki so se kot neme priče in zgodovinski dokaz zabeležile v objektiv Tomovega fotoaparata in fotoaparata njegovega dobrega prijatelja Kunde iz vasi Tungole.

Ker pa bosta upanje in srčna moč tako pri staroselcih kot pri Tomu zadnja na preizkušnji, Tomo v teh dneh odhaja na nova krizna žarišča, tisti, s katerimi pa si je v zadnjem mesecu delil isti košček Zemlje, pa zaupajo in verjamejo v vse nas, da jih ne bomo pustili umreti.

Februar 2015, Tungole, pokrajina Kowalib, Nubske gore