Jezik / Language


Tomo Križnar Foundation
Turistična 4
4202 Naklo

We beliewe we can help
indigenious people facing genocide in Sudan with drones. We are filming
with flying cameras in the field for the last two years - now
we need your help to pay postproduction (film directing and editing). Please react. Please donate for the film "Drones over Nuba."

IBAN: SI56 0510 0801 3175 987
SWIFT / BIC: ABANSI2X

Drone with flying camera

 

 

Humanitarian Foundation H.O.P.E.
Letališka cesta 29
1000 Ljubljana

Donations for cameras and internet
IBAN: SI56 6100 0000 1966 537
SWIFT / BIC: HDELSI22
Purpose: Internet and cameras

Donations for drilling machine
IBAN: SI56 6100 0000 1846 742
SWIFT / BIC: HDELSI22
Purpose: Drilling machine

 

Sponsors:


 

Poročilo z Modrega Nila - 7. junij 2012

V ponedeljek so se kolone beguncev na meji nenadoma prekinile. Komandant SPLA general Ahmed Omda je v svojem štabu iz slame priznal, da so vladne sile po teških bitkah ponovno zavzele strateško pomemben kraj med dvema gorama Mahaja, ki se ga kolone ne morejo izogniti, če hočejo ven. Zdaj SAF ponovno blokira beg stotisočev civilistov pred bombardiranji, izstradavanjem in boleznimi. Zato ga morajo osvoboditi.

V torek je velika vojska na terencih z vsemi orožji - tudi najtežjimi – krenila proti lokaciji, ki mi je zaradi varnostnih razlogovov ni dovoljeno opisati. Z vseh strani osvobojenega ozemlja so se v vas zbirali borci. Najbolj lačni izmozgani, mladi fantje v papučah. Ne v Darfurju, ne v Nubskih gorah, nikjer na meji med Sudanoma nisem videl … Ampak morala govorcev je bila visoka. Priča sem bil najbolj navdušujočim govorom vodij. Med njimi so prednjačili Nube, ki so prišli na pomoč. Nato so se z veliko vzklikanja in ulaliranja odpeljali v napad. Mene so kljub vztrajnemu protestiranju odpeljali v Južni Sudan. Z borci so šle le tri naše kamere …

Do tega trenutka še ne vem če jim je uspelo.

Če bom zvedel vam bom povedal - skupaj z vsem drugim kar tukaj ne smem - v ponedeljek 25 junija 19.00 po projekciji dokumentarnega filma »Oči in ušesa boga – Video nadzor Sudana« v Festivalni dvorani na Bledu.

Tomo Križnar, Modri Nil , 7. junij 2012

       

Icons by wpzoom.com
Copyright © 2011. All Rights Reserved.