Jezik / Language


Tomo Križnar Foundation
Turistična 4
4202 Naklo

PLEASE DONATE AND HELP US TO FINISH THE PRODUCTION OF DOCUMETARY FILM AND STOP SPREADING LEPROSY.

IBAN:

SI56 0400 1004 8620 172

SWIFT / BIC: KBMASI2X

 

 

Humanitarian Foundation H.O.P.E.
Letališka cesta 29
1000 Ljubljana

http://hope.si/en/home/

 

Donations for cameras and drones
IBAN:
SI56 6100 0000 1846 742

SWIFT / BIC: HDELSI22
Purpose: Drones and cameras 

Rotting 2022 - Trailer

 

SLOVENSKI FILM V AUSHWITZU

Sinoči so v Judovskem centru v Oswiecimu na Poljskem, koder je bilo med drugo svetovno vojno nemško nacistično taborišče smrti Aushwitz, predstavili celovečerni dokumentarni film Toma Križnarja in Maje Weiss »Oči in ušesa boga – Video nadzor Sudana«. Projekcijo filma o iztrebljanju staroselskih Afričanov z naftnih in vodnih virov v Sudanu, je organizirala poljska sekcija Amnesty International v okviru Festivala Življenja. Festival Life, ki ima za cilj vrniti življenjsko silo na kraj kjer so nacisti med drugo svetovno vojno sežgali v krematorijih več kot milijon Judov pa tudi 60.000 Poljakov in drugih Evropejcev, bo dosegel svoj vrhunec v nedeljo z velikim koncertom Petra Gabriela.

 

Tomo Križnar je polno dvorano, v kateri so bili najbolj zastopani Judje z vsega sveta, opozoril, da se največja grozodejstva človeštva niso nehala z padcem nacizma in fašizma, ampak se širijo po odcepitvi Južnega Sudana zdaj iz Darfurja, Nubskih gora in Modrega Nila na področja, koder je v prejšni vojni v letih najhujšega iztrebljanja med 1983 in 2005 umrlo več kot dva milijona ljudi. In pozval k vzpostavitvi video nadzora, s pomočjo katerega bo natančno moč videti kdo ubija koga.

 

Ob tej priložnosti je Križnar poročal, da so gledalci v slovenskih kinodvoranah po ogledu filma »Oči in ušesa boga« v dveh mesecih po premieri prispevali več kot 14.000 Evrov. Z Klemenom Miheličem iz humanitarne organizacije HOPE bosta sredstva vse do zadnjega centa pretopljene v kamere, računalnike in satelitske modeme v kratkem dobavila »žrtvam na žrtveniku vsega sveta«. Ob tem je potencialne donatorje posvaril, naj ne nakazujejo prek Fundacije Cinema for Peace in njenih Gala prireditev v okviru Berlinskega festivala, ker le ta še vedno zadržuje sredstva, ki so ji jih za video nadzor Darfurja nakazali njeni slavni klienti v Evropi in Ameriki.

 

Tomo Križnar, na poti v Slovenijo 12. maj 2012

       

Icons by wpzoom.com
Copyright © 2011. All Rights Reserved.