Jezik / Language

Ustanova Toma Križnarja
Turistična 4
4202 Naklo

Za zaščito domorodnih ljudi v Nubskih gorah so zdaj najbolj pomembne "leteče kamere." Prosim, donirajte za postprodukcijo novega dokumentarnega filma o letečih kamerah, ki ga od januarja 2013 snemamo v Nubskih gorah.

Leteča kamera

Ustanova, ki jo je ustanovil Tomo Križnar s podporniki, producira dokumentarne filme in knjige, ki imajo cilj pridobiti zavest človeštva o pomenu video nadzora področij v konfliktih. Še posebej pa osveščajo o nasilju nad staroselskimi ljudstvi.


                   TRR:
    SI56 0510 0801 3175 987
                   BIC:
             ABANSI2X


Sredstva lahko prispevate tudi tako, da kupite

 


KOLEDAR 2021: Koledar 2021 naslovnica za left frame

 

ROKOVNIK 2021:

Rokovnik 2021 naslovnica za left frame

 

 
 

 

 

 

Humanitarna ustanova H.O.P.E.

Letališka cesta 29
1000 Ljubljana


Donacije za kamere in internet
TRR:
   SI56 6100 0000 1966 537 BIC: HDELSI22
Koda namena: CHAR
Namen: Internet in kamere 

Donacije za vrtalno napravo:

TRR:
SI56 6100 0000 1846 742
BIC: HDELSI22
Koda namena: CHAR
Namen: Vrtalna naprava 

Ustanovo je po vrnitvi iz Darfurja ustanovil Klemen Mihelič s podporniki. Namen ustanove je zbiranje prispevkov za nakup in dostavo mobilne vrtalne naprave za vodo v Darfur ter prispevkov za video nadzor konfliktnih območij v obliki miniaturnih video kamer, mini prenosnikov in satelitskih anten za internet. 

Obe ustanovi tesno sodelujeta. 

 
Klemen Mihelič predstavlja miniaturne kamere ženskam v taborišču na čadsko-sudanski meji

Celoten film
Eyes and Ears of God
na YouTube

Sponzorji:


FUNDACIJA CINEMA FOR PEACE BO PODPRLA AKCIJO ZA VIDEO NADZOR DARFURJA

Humanitarni koordinator darfurskih upornikov Suleiman Jamous, ustanovitelj Humanitarne ustanove H.O.P.E. (www.hope.si) Klemen Mihelič in Tomo Križnar so se 20. avgusta v frankfurtski restavraciji Ivory club sestali z Jakom Biziljem, ustanoviteljem fundacije Cinema for Peace in se dogovorili, da bo Cinema for Peace pomagal pri projektu video nadzora Darfurja z zbiranjem prispevkov.

Cinema for Peace podpira smetana modernega Hollywooda od Georga Clooneya do Angeline Jolie in politiki od Gorbachova do Gensherja (glej www.cinemaforpeace-foundation.com/ ...).

Jaka Bizilj je obljubil prvo veliko akcijo zbiranja prispevkov s pomočjo slavnih osebnosti in filmskih zvezd, ki so se prvi zavzeli za največjo slovensko humanitarno akcijo Svet za Darfur pod pokroviteljstvom tedanjega predsednika dr. Janeza Drnovška že leta 2006, za božič na veliki Gala prireditvi Cinema for Peace v New Yorku.

Miniaturne video kamere, mali prenosni računalniki in satelitski telefoni, ki sta jih lani dobavila Mihelič in Križnar, so se po Jamousovih besedah izkazali za bolj učinkovite kot 20.000 vojakov OZN in AU. Kitajske kamere za 20 EUR ustavijo lokalne posiljevalce, ki jih pošilja genocida obtožena sudanska vojaška hunta in omogočajo prost prenos dokazov prek satelita Sodišču za zločine proti človeštvu v Haagu (www.cinemaforpeace.com/icc.htm) in zainteresiranim medijem.

Na sliki: Jaka Bizilj s Suleimanom Jamousom in mini kamerami.

      

Copyright © 2017. All Rights Reserved.