Jezik / Language

Ustanova Toma Križnarja
Turistična 4
4202 Naklo


Ustanova, ki jo je ustanovil Tomo Križnar s podporniki, producira dokumentarne filme in knjige, ki imajo cilj pridobiti zavest človeštva o pomenu zaščite staroselskih ljudstev na področij v vojnah tujih interesov za nadzor naravnih virov.

 

Prosimo donirajte za produkcijo novega dokumentarnega filma o razmerah v najteže dostopnih gorah Kauniaro.

PROSIMO, PRISPEVAJTE IN NAM POMAGAJTE DOKONČATI FILM IN ZAUSTAVITI ŠIRJENJE GOBAVOSTI.


                   TRR:
    SI56 0400 1004 8620 172
                   BIC:
             KBMASI2X

 


 
 

 

 

 

Humanitarna ustanova H.O.P.E.

Letališka cesta 29
1000 Ljubljana
www.hope.si

Donacije za kamere in internet
TRR:
   SI56 6100 0000 1846 742

BIC: HDELSI22
Koda namena: CHAR
Namen: Internet in kamere 


Ustanovo je po vrnitvi iz Darfurja ustanovil Klemen Mihelič s podporniki. Namen ustanove je zbiranje prispevkov za video nadzor konfliktnih območij v obliki miniaturnih video kamer, mini prenosnikov in satelitskih anten za internet. 

Obe ustanovi tesno sodelujeta. 

 
Klemen Mihelič predstavlja miniaturne kamere ženskam v taborišču na čadsko-sudanski meji

Celoten film
Eyes and Ears of God
na YouTube

Darfurski humanitarec bo s podporo Slovenije nagovoril parlamentarce EU

Suleiman Jamous, koordinator glavne skupine upornikov v Darfurju je danes odpotoval z Tomom Križnarjem v Strasbourgh, koder bo v torek 18.maja nagovoril poslance Evropskega parlamenta naj vključijo države Evropske unije v učinkovito reševanje največje humanitarne katastrofe na Zemlji. Med dvotedenskim obiskom v Sloveniji je humanitarec, ki mu gre med drugim zasluga, da je leto po izbruhu vojne v Darfurju mednarodna pomoč dosegla tudi civiliste na področjih pod nadzorom upornikov, dobil zagotovilo Odbora za zunanjo politiko v slovenskem parlamentu, da bo predlagal slovenski vladi financiranje vrtalne naprave za iskanje vode na južnem robu Sahare, koder zaradi klimatskih sprememb razpada socialno tkivo. Hkrati bo Odbor predlagal vladi naj podpre tudi sistem nadzora nasilja v begunskih taboriščih in na področjih kjer ženske sistematično posiljujejo – z miniaturnimi video kamerami, ki sta jih decembra razdelila Križnar in ljubljanski podjetnik Mihelič in po zagotovilu Jamousa z strahom posiljevalcem, da bodo posneti “učinkujejo bolje kot 20.000 vojakov opazovalcev Afriške Unije pod čeladami OZN”. Pomoč pri prepričevanju vseh 27 držav članic Eu naj sledijo zgledu Slovenije vsaka z dobavo svoje vrtalne naprave in sistema video kamer, prenosnih računalnikov in dostopa na internet, ki lahko nadomestijo manjko medijev na prepovedanih področjih je obljubil tudi zunanji minister Žbogar. Podporo pri produkciji novega dokumentarnega filma, ki naj bi angažiral javnost podobno kot celovečerni dokumentarec Maje Weiss in Toma Križanr Dar Fur – Vojna za vodo (2008, koprodukciji Bela filma z RTVSLO in finančno podporo Filmskega sklada RS), je obljubila tudi ministrica za kulturo Majda Širca.

Jamousov nastop v Parlamentu Eu, v katerem bo poročal o eksplozivnih razmerah v Sudanu po predsedniških volitvah, ki sta jih ZDA in EU označili kot “nestandardne”, afriške politične skupine pa vse po vrsti trdijo,da jih je že 21 let na oblasti diktator Omar Beshir, ki ga Haško sodišče obtožuje da je kriv štirih največjih zločinov proti človeštvu, enostavno ponaredil, organizira evro poslanec in član stranke Zares Ivo Vajgel. “Slovenci ste v Darfurju znani po inciativi pokojnega predsednjka dr. Janeza Drnovška Svet za Darfur” je na predavanju na ljubljanski FDV izjavil Jamous. “Čeprav ste majhna država - imate svoj glas v EU. Človekoljubnost je najboljši način za vašo prepoznavnost.”

      

Copyright © 2017. All Rights Reserved.