Jezik / Language

Ustanova Toma Križnarja
Turistična 4
4202 Naklo

Za zaščito domorodnih ljudi v Nubskih gorah so zdaj najbolj pomembne "leteče kamere." Prosim, donirajte za postprodukcijo novega dokumentarnega filma o letečih kamerah, ki ga od januarja 2013 snemamo v Nubskih gorah.

Leteča kamera

Ustanova, ki jo je ustanovil Tomo Križnar s podporniki, producira dokumentarne filme in knjige, ki imajo cilj pridobiti zavest človeštva o pomenu video nadzora področij v konfliktih. Še posebej pa osveščajo o nasilju nad staroselskimi ljudstvi.


                   TRR:
    SI56 0510 0801 3175 987
                   BIC:
             ABANSI2X


Sredstva lahko prispevate tudi tako, da kupite

 


KOLEDAR 2021: Koledar 2021 naslovnica za left frame

 

ROKOVNIK 2021:

Rokovnik 2021 naslovnica za left frame

 

 
 

 

 

 

Humanitarna ustanova H.O.P.E.

Letališka cesta 29
1000 Ljubljana


Donacije za kamere in internet
TRR:
   SI56 6100 0000 1966 537 BIC: HDELSI22
Koda namena: CHAR
Namen: Internet in kamere 

Donacije za vrtalno napravo:

TRR:
SI56 6100 0000 1846 742
BIC: HDELSI22
Koda namena: CHAR
Namen: Vrtalna naprava 

Ustanovo je po vrnitvi iz Darfurja ustanovil Klemen Mihelič s podporniki. Namen ustanove je zbiranje prispevkov za nakup in dostavo mobilne vrtalne naprave za vodo v Darfur ter prispevkov za video nadzor konfliktnih območij v obliki miniaturnih video kamer, mini prenosnikov in satelitskih anten za internet. 

Obe ustanovi tesno sodelujeta. 

 
Klemen Mihelič predstavlja miniaturne kamere ženskam v taborišču na čadsko-sudanski meji

Celoten film
Eyes and Ears of God
na YouTube

Sponzorji:


Kdo je Suleiman Jammous in zakaj je pomemben za Slovenijo in EU?

V resnici je edina vojna civilizacij tista v katero nas skušajo spraviti nasprotniki zaupanja med ljudmi, sodelovanja med kulturami in spoštovanja Človeka. Podpisani samostojni publicist Tomo Križnar že od sedemdesetih let nagonsko iščem sogovornike onkraj morij s katerimi skušam preseči kulturne plašnice med katerimi sem bil rojen in plesti mreže razumevanja, ki utegnejo preprečiti novo svetovno vojno. Na bojiščih Darfurja sem odkril humanitarnega koordinatorja, ki me je prevzel z požrtvovalnostjo, modrostjo in duhovno močjo, s katero se prizadeva ohraniti življenja nedolžnih žensk in otrok. Znan je po največjem humanitarnem projektu s katerim je leta 2004, eno leto potem, ko so Darfur dosegle metastaze istega raka, ki je začel na Jugu Sudana in Nubskih gorah, uspel prepričati OZN, da so začeli dobavljati pomoč tudi družinam ujetim pod nadzorom upornih komandantov. Kot posebni odposlanec nekdanjega predsednika dr. Janeza Drnovška sem se leta 2006 v petih mesecih med upornimi civilisti prepričal, da je Suleiman Jamous najbolj spoštovana osebnost in bolj dalaj lama in Nelson Mendela od dotičnih pop ikon. Ne pridiga o radosti sočutja ampak ga živi. Ne piše knjig o nujnosti razumevanja med kulturami, ampak ga živi. Brez njega bi gospodarji vojn v Darfurju že davnaj dosegli svoje. Z njegovim sodelovanjem v Darfurju civilna iniciativa z miniaturnimi vohunskimi kamerami gradimo neke vrste video nadzor in dajemo zgled kako je mogoče ustaviti posilstva žena in otrok kot najbolj nagnusnega orodja iztrebljanja in spreminjanja vzorca demografske strukture na tem največjem žrtveniku Sahela.

To je mož, ki vas je nagovoril po projekciji našega dokumentarnega filma »Dar Fur – Vojna za vodo« v slovenskem parlamentu maja 2008. To je tisti mož, ki vas je vsega spoštovanja vredne redke politike, ki ste se odzvali našemu klicu na pomoč, skušal prepričati zakaj vojne brez svetovne skupnosti ni mogoče ustaviti.

Jamus se od junija lani v Dohi, Katar, pogaja z sudansko vlado o miru, ki je v danih razmerah popolnoma nerealen. Pogajanja so te dni ustavljena zaradi predsedniških volitev v Sudanu, na katerih arabska stran skuša legitimizirati oblast, ki jo Haško sodišče obtožuje štirih najhujših zločinov proti človeštvu. ZDA in EU žal podpirajo volitve, ki so jih bojkotirale vse glavne žrtve na afriški strani v državi in se zato ne morejo končati zakonito. Poznavalci razumemo, da se zaradi izida volitev in za naslednji januar najavljenega referenduma o odcepitvi Južnega Sudana, ki ga omenjena hunta, ki je prišla na oblast z pučem pred dvaindvajsetimi leti, pripravlja najstrahotnejša vojna.

Še je čas, da Evropska unija in Slovenija ukrepa, da nam ne bo mimogrede žal. Zato smo najbolj pravega od vseh povabili, da pride javnosti in ustanovam predstaviti razmere v katerih so ujeti milijoni potencialnih mrličev v največji in najpomembnejši afriški državi. Po srečanju z parlamentarci v Bruslju ga koncu meseca pričakujemo tudi v Ljubljani.

      

Copyright © 2017. All Rights Reserved.